Zoals lang verwacht kunnen we eindelijk aankondigen dat we ons aanbod hebben uitgebreid met de Toyota Mirai. Dit is een auto op waterstof, uniek voor taxi’s. Een belangrijk voordeel is dat je binnen een paar minuten kunt tanken, een stuk sneller dan het bijladen van een elektrische auto. Je zult daarnaast zeker opvallen, zowel op de standplaatsen als in de rittenapps. En net als onze andere auto’s bieden we ook deze tijdelijk aan voor €6,- per uur (ex BTW) inclusief verzekering en kilometers. Dit is dus een unieke kans om zonder verdere investering kennis te maken met de nieuwste techniek.

In samenwerking met Shell komt zelfs op korte termijn gratis waterstof beschikbaar. Je kunt ook nu al de kans grijpen om de auto te reserveren en gebruiken via de app, in dat geval reken je de waterstof wel zelf af. Voor onze waterstofauto’s zal uiteraard gelden dat de auto weer vol moet worden ingeleverd. Er kan getankt worden bij de Shell-stations Hoofddorp – langs de A4 – en Amsterdam Westpoort.
Net als al onze andere voertuigen is het aangemeld voor de schone standplaatsen in Amsterdam. Het voertuig is nog niet aangemeld voor aanvullend vervoer op Schiphol. Meer lezen over waterstof? Dat kan op de website van Shell. Gebruik je de Uber-app, dan kun je de nodige documenten hier downloaden (link blijft nog 1 week geldig).