Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Lees hieronder de veelgestelde vragen.

Download de app

Veelgestelde vragen

Bediening van de RentaCab-app

De app is eenvoudig te bedienen, op ons Youtube-kanaal vindt u een playlist met korte instructiefilmpjes.

 

Wanneer uw reservering als actief wordt getoond kunt u deze starten (vanaf 15 minuten voor de geboekte tijd)

 1. Druk op de reservering als bij de auto staat. De telefoon maakt nu verbinding met de auto via Bluetooth
 2. Druk op Deuren openen
 3. Voeg eventuele schades toe en sluit af met “Accepteer de schades”
 4. Nu kunt u de auto starten

 

U kunt pas starten nadat de schadecheck is afgerond. Als u het voertuig niet kunt openen of starten, ga terug naar het home-scherm en druk opnieuw op de reservering zodat uw telefoon opnieuw verbinding maakt. Controleer ook dat u genoeg saldo heeft om de hele boeking te betalen.

Wanneer u uw reservering start kunt u de deuren openen. De app vraagt dan om een inspectie te doen. De app toont reeds gemelde schades en u kunt nieuwe foto’s toevoegen. U kunt pas het voertuig staten wanneer u de schadecheck heeft afgerond.

Bij ongelukken tijdens uw reservering vult u altijd een Europees Schadeformulier in, dit ontvangen wij dan graag uiterlijk de eerstvolgende werkdag op ons kantoor.

 1. Exporteer indien nodig uw ritdata
 2. Schakel het voertuig uit
 3. Sluit deuren en ramen
 4. Sluit het voertuig aan aan een AC-lader, wacht tot laden begint
 5. Sluit uw reservering af in de app, meldt indien nodig nieuwe schades

 

Bent u te laat? Dan kunt u mogelijk zelf niet meer de reservering beëindigen. Bel in dat geval het 24/7 supportnummer dat wordt getoond in de app (alleen voor hulp bij bediening van de app, reserveringstijden wijzigen is niet mogelijk). U betaalt een opslag wanneer u te laat bent. Zorg dat u op tijd bij de garage bent, het kan enkele minuten duren voordat u een laadplek heeft gevonden of voordat de GPS is bijgewerkt.

Aanmelden

Bedankt voor uw interesse, u kunt hier uw aanmelding in gang zetten. U ontvangt binnen enkele werkdagen een factuur voor de borg. Na verwerking van de betaling nodigen we u uit om een laadpas en toegangstag op te halen, hierna wordt uw account in het verhuursysteem vrijgegeven.

 

 

Wij vragen bij de aanmelding om een kopie van uw geldige rijbewijs (voor en achter) en een uittreksel van de KvK van uw taxionderneming (niet ouder dan 6 maanden). Dit mag een buitenlands rijbewijs zijn. Daarnaast dient u te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving voor het gebruik van taxivoertuigen. Tot slot vereisen wij een drie schadevrije jaren. U vindt alle voorwaarden in de huurovereenkomst onderaan het aanmeldformulier.

Wij werken met beide partijen samen. Bij uw aanmelding verstrekken wij de nodige documenten en foto’s van onze volledige vloot voor gebruik met Uber en Bolt. We hebben daarnaast een voertuig met Bolt-sticker beschikbaar, dit voertuig wordt met korting aangeboden aan Bolt-gebruikers.

Let op, u bent zelf verantwoordelijk voor de goedkeuring onze kentekens op uw accounts bij derde partijen. We adviseren pas een voertuig te reserveren voor gebruik met Uber/Bolt wanneer u uw account goed heeft ingesteld

We verhuren meerdere modellen waarmee Uber Black kan worden gereden als u hier voor in aanmerking komt. De eisen aan het voertuig en u als chauffeur voor het gebruik van Uber Black vindt u op de website van Uber.

Alle voertuigen zijn emissieloos en bij de gemeente aangemeld voor toegang tot de schone standplaatsen. Uiteraard dient u zelf te voldoen aan de hiervoor geldende wet- en regelgeving, zoals een Taxxxiverguning, aansluiting bij een TTO, groot daklicht etc. Alle voertuigen hebben een daklichtaansluiting.

Technische ondersteuning

Controleer dat u bij de juiste auto staat, veel van onze kentekens lijken op elkaar!

Ga terug naar het welkomstscherm van de app en druk dan opnieuw op de actieve reservering. De app maakt opnieuw verbinding, zodra u de deuren hoort klikken kunt u de knoppen voor openen en sluiten weer gebruiken.

Werkt het nog niet, bel dan de 24/7 technische support via het nummer dat wordt getoond in de app (alleen voor problemen met de app tijdens uw boeking)

Wij geven u geen ander voertuig mee, ook de 24/7 support niet. Geef wel direct telefonisch aan ons door wat er aan de hand is. Het kan zijn dat wij reserveringen van andere gebruikers moeten annuleren. Ons telefoonnummer staat in de RentaCab app.

Als u van mening bent dat u het voertuig niet kunt gebruiken om mee te werken, reserveer dan een ander voertuig. Stuur ons vervolgens een e-mail met daarin de uitleg en de gewenste oplossing. Tijdens kantooruren zullen wij uw verzoek beoordelen en behandelen.

Na het openen van de deuren vraagt de app om de schades te controleren en te accepteren. Pas hierna kunt u de auto starten!

Heeft u de schades al bevestigd en werkt het nog niet? Doe dan het volgende:

 1. Druk op X of < (terug naar het welkomstscherm).
 2. Druk op de actieve reservering
 3. De app maakt opnieuw verbinding, zodra u de deuren hoort klikken kunt u starten
 
Werkt het nog niet, bel dan de 24/7 technische support via het nummer dat in de app wordt getoond (alleen voor problemen met de app tijdens uw boeking).

Schakel het voertuig uit, sluit het aan aan de lader, sluit deuren en ramen. Het kan ondertussen een paar minuten duren voordat de GPS is bijgewerkt. Zorg er voor dat u aan het eind genoeg tijd heeft om een laadplek te zoeken e.d. om verlengingskosten te besparen. Als u te laat bent kunt u de reservering alleen afsluiten via de 24/7 technische support via het nummer dat in de app wordt getoond (alleen voor problemen met de app tijdens uw boeking).

Dit komt omdat de vergrendeling is ingeschakeld.

 1. Ga terug naar het homescherm
 2. Druk opnieuw op de actieve reservering
 3. Sluit en open de deuren
 

U kunt nu weer de aan-/uitknop van de auto gebruiken. Het is niet nodig om de technische support te bellen. 

Als uw voertuig weggesleept moet worden kunt u 24/7 terecht bij de pechhulp van Leaseplan (of voertuigdealers in sommige gevallen).  Neem zodra de sleepdienst is geregeld gelijk contact op met de support van ons verhuursysteem zodat zij uw voertuig uit het aanbod kunnen halen. U vindt alle nummers in de RentaCab-app.

Stuur tot slot de volledige toedracht inclusief eventuele foto’s aan info@rentacab.nl, zodat wij achteraf kunnen beoordelen of u bijvoorbeeld een deel van uw huurtijd vergoed dient te krijgen. De technische support kan dit niet voor u doen.

U kunt via de app uw wachtwoord resetten. U heeft zowel uw telefoonnummer en emailadres nodig zoals bij ons bekend. Wilt u deze wijzigen? Dit kan alleen via info@rentacab.nl

Sluit uw reservering af en stuur een mail aan info@rentacab.nl met het kenteken en een omschrijving van het probleem, zodat wij het kunnen herstellen en eventuele kosten kunnen terugdraaien indien er sprake is van een technisch defect waardoor het voertuig niet rijdbaar is. De 24/7 technische support voor de app wisselt geen voertuigen, aangezien u zelf eventueel een ander voertuig kunt boeken.

E-Niro: in de app het voertuig vergrendelen, ontgrendelen en deur openen

Leaf: in de auto knop linksvoor met symbool van tankzuil met stekker indrukken

Tesla: ga in de auto in het menu naar Laadinstellingen (symbool bliksemschicht) en kiest daar voor ontgrendelen

Mustang: druk op de knop naast de aansluiting van de stekker aan de kant van het voertuig

Deze kunt u tijdens het rijden uitstellen. Bij het inleveren start u de update op het moment dat u verder klaar bent om de reservering af te sluiten. De update is dan klaar voor de volgende reservering start.

Als de update niet op deze manier wordt gedaan, kan de Tesla spontaan besluiten om te updaten als u stilstaat. De kosten voor eventueel verloren tijd onderweg worden dan wel ongedaan gemaakt.

 

U gebruikt waarschijnlijk geen printbon of deze zit niet goed in uw printer. U kunt eventueel printrolletjes uit de automaat in de garage halen.

Dit betekent dat de app geen informatie heeft over het rijbereik op afstand. Deze functie is voor de meeste voertuigen niet beschikbaar. Wanneer u het voertuig ophaalt ziet u het actuele laadniveau.

Voorwaarden en regels

U kunt een reservering maken tot 7 dagen in de toekomst. Dit betekent dat de begintijd maximaal 7 keer 24 uur in de toekomst kan liggen.

De minimale duur van een boeking is 1 uur, de maximale duur is 24 uur.

Het is niet mogelijk om de tijden van uw reservering achteraf zelf aan te passen, ook niet via de 24/7 technische support bij bediening van de app. We werken aan een oplossing waarbij gebruikers zelf de reservering in de app aan kunnen passen.

Bent u niet zeker of u kunt huren? Maak dan pas de reservering aan als u het zeker weet.

Tijdens kantooruren kunnen wij de reservering (indien mogelijk) wel verlengen. Bel of mail ons hiervoor.

Via de app kunt u zelf uw reservering annuleren. 

LET OP! Hier kunnen kosten aan verbonden zitten. Zie het kopje ‘Wat kost het annuleren van mijn reservering’ voor de actuele kosten.

Voor het berekenen van annuleringskosten houdt RentaCab de starttijd van de reservering aan.

Annuleren langer dan 48 uur voor de starttijd van de reservering is kosteloos.

Annuleren tussen 24 en 48 uur voor de starttijd van de reservering kost 50% van de kosten voor de hele reservering.

Annuleren binnen 24 uur voor de starttijd van de reservering kost 90% van de kosten voor de hele reservering.

Een deel van de vloot is TX-gekeurd. In de loop van 2024 zullen onze voertuigen aangemeld worden voor het aanvullend vervoer op Schiphol. Indien u voldoet aan de voorwaarden van de STC kunt u daarna via TTO’s die hieraan meewerken een speciaal STC-paspoort aanvragen voor RentaCab (informatie bij uw TTO).

Op dezelfde plek als waar deze is opgehaald. De app staat niet toe dat het voertuig op een ander adres wordt ingeleverd. Het kan een paar minuten duren voordat de GPS is bijgewerkt.

Een elektrisch voertuig hoeft niet vol ingeleverd te worden, wel dient u deze (met uitzondering van Teslavoertuigen) aan een AC-lader aan te sluiten op onze locatie. Een waterstofauto dient altijd vol ingeleverd te worden, dit gaat even snel als fossiele brandstof tanken. Kijk voor meer informatie onder het kopje “Waterstof” op deze pagina.

Uiteraard dient een voertuig altijd schoon en gebruiksklaar ingeleverd te worden. Er is een wasbox en stofzuiger aanwezig op de inleverlocatie en u kunt op onze kosten gebruikmaken van de wasstraat van Bob’s Carwash (alleen de Basic optie, extra’s worden doorbelast). Wij kunnen schoonmaakkosten op u verhalen bij nalatigheid, zoals het achterlaten van afval, rookgeur etc. (zie de huurovereenkomst).

Onze huurapp werkt met een saldo, zoals uw OV-chipkaart. Als u uw tegoed aanvult ontvangt u hier direct een factuur van. U kunt pas uw reservering starten wanneer u voldoende tegoed heeft om de boeking te kunnen betalen. Na het inleveren worden de uiteindelijke boekingskosten inclusief eventuele verlengingen e.d. op uw tegoed in mindering gebracht.

De opslag voor het te laat inleveren van een voertuig bedraagt €25,-/u (€6,25 per heel kwartier naar boven afgerond). Zo zorgen we er voor dat uw voertuig door de voorgaande gebruiker ook op tijd wordt ingeleverd om nog even bij te kunnen laden op onze kosten. Naast de opslag betaalt u ook het geldende huurtarief.

Het voertuig te laat inleveren benadeelt andere gebruikers en kan zelfs technische problemen veroorzaken. We willen dus vragen altijd op tijd terug te komen. Het is helaas niet mogelijk om uw reservering tijdens het rijden nog te verlengen. Houdt hier rekening mee bij het maken van uw boeking. Het is goedkoper een heel uur extra te boeken dan om 20 minuten te laat te komen! U kunt namelijk altijd onderweg vertraging ondervinden in het verkeer, of op locatie even moeten zoeken naar een vrije laadplek, wachten op het bijwerken van de GPS etc.

U kunt het beste uw boeking annuleren en opnieuw aanmaken met de gewenste tijd, zodat u niet tussendoor terug hoeft naar de ophaallocatie. Het is niet toegestaan om door losse boekingen een voertuig bezet te houden zonder voor de volledige duur van uw bezetting en bijbehorende laadtijd van het voertuig te betalen.

U kunt altijd reserveringen maken, maar u kunt uw reservering pas starten wanneer u voldoende heeft opgewaardeerd om het hele boekingsbedrag te betalen (inclusief BTW, minimaal €10,-). Doe dit ruim op tijd. Als u door een probleem met uw rekening de reservering niet kunt starten worden de kosten wel ingehouden.

Er geldt een transactielimiet van €999,-, wel kunt u meerdere transacties achter elkaar uitvoeren. We kunnen helaas niet helpen bij problemen met uw bank of iDeal. We adviseren tijdig uw saldo aan te vullen voor uw toekomstige reserveringen en niet pas wanneer u de auto wilt openen.

Waterstof

Met waterstof rijdt u in een schoon (emissievrij) voertuig, zonder dat u de laadtijd heeft van een elektrische auto. Daarnaast is een waterstoftaxi echt een primeur waarmee u zeker opvalt op de standplaats of in de bestelapps!

Dit kan o.a. op meerdere locaties vlakbij de inleverlocatie. Gebruik kaarten zoals die van h2.live om te zien welke stations operationeel zijn

Hetzelfde als bij traditioneel gas tanken. Gebruik kaarten zoals die van h2.live om te zien welke stations operationeel zijn

Een Toyota Mirai heeft een tankinhoud van ongeveer 5 kilo voor een opgegeven bereik van 450km. De actuele prijzen per kilo vindt u op de websites van aanbieders als Shell en OrangeGas, let op dat deze per tankstation sterk kunnen verschillen.

 • De auto wordt vol aangeboden en wordt ook weer vol terug verwacht. Gebruik kaarten zoals die van h2.live om te zien welke stations operationeel zijn, er zijn diverse aanbieders op korte afstand van de inleverlocatie.

Indien u afwijkt van deze verplichting zullen wij de tankkosten plus een administratieve opslag in rekening brengen van €10,-. U benadeelt hiermee immers de volgende huurder aan wie wij deze tankkosten, plus verloren tijd, weer vergoeden (zie de betreffende vraag). Deze kosten worden ingehouden op uw tegoed.

Tank de auto vol direct na het ophalen en maak een foto van de bon. Maak een melding bij info@rentacab.nl met deze foto. U ontvangt de tankkosten plus een uur van uw boeking dan weer terug op uw tegoed in onze verhuurapp. Helaas kunnen wij geen tankbonnen van later in uw reservering in behandeling nemen.

Elektrisch

De stroom die u gebruikt tussen het moment van ophalen en inleveren wordt niet in rekening gebracht. U kunt onze voertuigen zonder laadpas aansluiten op AC-laders op onze locatie. 

Voor laden op andere laadpalen, inclusief DC-laders (snelladers) op onze locatie, krijgt u van ons een laadpas van Eneco. Voor DC-laders op onze locatie betaalt u met deze pas een gereduceerd tarief. Momenteel is dat €0,50/KWh, dit kan in de toekomst wijzigen. Op andere locaties betaalt u het daar geldende tarief. Buiten onze locatie kunt u ook uw eigen laadpas gebruiken.

Gebruik van Tesla-superchargers buiten de deur wordt aan ons gefactureerd, dit belasten we wekelijks aan u door met een administratieve opslag van €2,50.

Nee, u hoeft een elektrisch voertuig niet vol in te leveren. Het is wel heel belangrijk dat u het voertuig aan een AC-lader zet en controleert dat het voertuig echt laadt voor u de reservering afsluit. Als u dit doet betaalt u geen laadkosten op onze locatie.

U kunt uw reservering alleen afsluiten wanneer u het voertuig aansluit aan een AC-lader op onze locatie. Het voertuig gaat dan op onze kosten bijladen voor de volgende huurder. U kunt het voertuig dus niet inleveren bij een DC-lader (snellader). Deze plekken moeten vrij blijven voor huurders die op hun kosten willen bijladen tijdens hun reservering.

 • Tesla: als de deuren openstaan hoeft u alleen maar de klep in te drukken. Via het Teslascherm kan de laadklep ook ontgrendeld worden
 • Leaf: linksvoor naast het stuur zit een knop met een symbool van een paal en stekker.
 • Kia: Bij het ontgrendelen via de app ontgrendelt ook de laadstekker. Deze vergrendelt ook snel weer opnieuw. In dat geval volstaat het om het voertuig via de app opnieuw te vergrendelen en te ontgrendelen.

Nee, als u illegaal stroom aftapt of anderszins misbruik maakt van onze parkeer- en laadfaciliteiten zult u minimaal een boetefactuur ontvangen.

De auto’s worden aangeboden in de staat waarin ze op dat moment verkeren. Dat geldt ook voor de mate waarin de batterij is opgeladen. Het is aan u om de auto verder op te laden tot aan het niveau dat u nodig acht. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u in ieder geval voldoende range behoudt om de auto aan het einde van uw reservering weer op onze locatie in te leveren. U bent echter niet verplicht om het voertuig vol op te laden voor u het inlevert. U plant uw eventuele laadtijd dus in aan het begin van uw boeking in plaats van aan het eind

Zie de vraag met betrekking tot stranden onderweg onder Technische ondersteuning

Voorkom te allen tijde dat u de auto leegrijdt. Als u het risico neemt dat de auto uitvalt brengen wij u onze kosten in rekening. Dit is minimaal de tijd dat het voertuig niet verhuurbaar is plus eventuele personeelskosten om het voertuig op te halen.

De kosten van uw verloren tijd en/of boetes voor te laat inleveren worden ook niet gecompenseerd. U bent er zelf voor verantwoordelijk om het voertuig tijdig voldoende op te laden. Net als met een brandstofauto kunt u beter niet proberen om onder de 50km bereik te komen.

Op onze locatie zijn snelle laders aanwezig die kunnen worden gebruik met Kia’s en Mustangs. De Leafs kunnen bij Fastned snel geladen worden. Gebruik van de snelladers is niet gratis, maar we hanteren een gereduceerd tarief van ten opzichte van openbare locaties

Overige vragen

Als u een verkeersboete veroorzaakt zullen wij deze aan u doorbelasten met een administratieve opslag van minimaal €10,-. De factuur dient binnen 24 uur te worden voldaan om een tijdelijke blokkering van uw account te voorkomen. Eventuele reserveringen komen dan nog wel voor uw rekening.

Als u bezwaar wilt maken kunt u per mail een machtigingsformulier opvragen. Ook dan dient u de factuur aan RentaCab te betalen. Indien de boete ongegrond wordt verklaard ontvangt u het bedrag terug nadat dit is terugbetaald aan RentaCab.

Nee, u gebruikt altijd bij aanvang van uw werktijd de ondernemerskaart van uw eigen onderneming. U rijdt dus te allen tijde onder uw eigen P-nummer. Als u wordt gecontroleerd terwijl u op het P-nummer van een ander rijdt, wordt u hier zwaar voor beboet. 

Bij het uitlezen van de boordcomputer staat altijd om welke BSN het gaat. U kunt voor uw aangifte deze gegevens dus gewoon uitfilteren. U kunt immers altijd aantonen dat het om een andere persoon gaat. Rijden op andermans P-nummer is uiteraard niet toegestaan, degene die dit heeft gedaan loopt risico op aanzienlijke boetes bij controles. Helaas bieden boordcomputers niet de mogelijkheid om dit te voorkomen, gelukkig ondervindt u hier geen nadeel van.

U vindt alle beschikbare opties en bijbehorende tarieven op de voorpagina van onze website. Uitbreiding met andere typen voertuigen zoals busjes staat ook op de planning voor de langere termijn.

Nee, 100% van onze vloot is in ons eigen beheer. Zo kunnen we zelf toezien op de staat en het onderhoud van de voertuigen.

U kunt ons per mail verzoeken de blokkade op te heffen, mits al uw facturen dan ook daadwerkelijk zijn voldaan.

Het huurtegoed is geen bankrekening maar meer vergelijkbaar met een prepaid beltegoed. U kunt uw tegoed dus opmaken maar geen tegoed opnemen. Als u uw huurovereenkomst opzegt word borg natuurlijk teruggestort na de opzegtermijn.

Momenteel is er een ophaal- en inleverlocatie in Amsterdam, in theorie kunt u deze voertuigen natuurlijk overal gebruiken waar dit is toegestaan. In de toekomst zullen we onze dienstverlening uitbreiden naar andere gebieden.

De RentaCab-app vindt u in de Google Play Store en de iOS Appstore. Uw account wordt voor u aangemaakt zodra uw aanmelding is afgerond. U mag de app natuurlijk al eerder downloaden, maar u kunt dan nog niet inloggen.

Een allrisk-verzekering is inbegrepen in de huurprijs. Uw eigen risico voor schade die gedekt is onder de verzekering bedraagt €750,-.

Het aantal inzetbare auto’s, het aantal gebruikers en de vraag variëren per uur en per dag sterk. Via de app ziet u hoeveel en welke auto’s wanneer beschikbaar zijn, zodat u uw reserveringen hier omheen kunt plannen. U kunt tot 7 dagen vooruit reserveren zodat u zekerheid heeft over de komende dagen. Als u niet direct vindt wat u zoekt kunt u het ook op een later moment weer proberen. Er worden regelmatig reserveringen geannuleerd of voertuigen opnieuw ingezet na onderhoud. Tot slot blijven we onze vloot steeds verder uitbreiden.

Wij zijn op loopafstand gelegen van de metrohalte Isolatorweg, dit is 1 halte na treinstation Sloterdijk. Er is in de garage gratis parkeergelegenheid voor fietsen en scooters. Voor de deur geldt alleen doordeweeks overdag betaald parkeren, u vindt actuele informatie op de website van de gemeente. Op de plekken voor de huurauto’s kunt u niet met eigen vervoer parkeren. We kunnen uw voertuig laten verslepen en/of boetes in rekening brengen omdat u het laden van onze eigen voertuigen blokkeert. U kunt uw kenteken ook laten registreren voor toegang tot een kleine gratis parkeerstrook naast onze garage, we garanderen echter niet dat hier plek is.

Er is een wasbox en stofzuiger aanwezig op de inleverlocatie en u kunt op onze kosten gebruikmaken van de wasstraat van Bob’s Carwash (alleen de Basic optie, extra’s worden doorbelast). Zo kunt u het voertuig bij ophalen altijd in gebruik nemen volgens uw eigen standaard.

Voordat u een voertuig inlevert ontdoet u het voertuig van al het eventuele afval en uw eigendommen.

Als u uw reservering heeft beëindigd kan de 24/7 support geen voertuigen voor u openmaken. De volgende gebruiker kan gevonden spullen in de Lost&Found-kast in de garage achterlaten. U kunt er ook voor kiezen om, indien beschikbaar, het voertuig voor de minimale periode van 1 uur te boeken zodat u het voertuig zelf direct kunt openen.
RentaCab is niet aansprakelijk voor spullen die u op ons terrein of in onze voertuigen achterlaat. Kantoorpersoneel en wagenparkbeheerders kunnen u hier niet bij helpen. Let dus goed op uw spullen.

U ziet het overzicht van uw kosten en opwaarderingen per maand via https://mijn.rentacab.nl. Elke keer dat u opwaardeert ontvangt u een factuur voor de betaling per mail.