Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Lees hieronder de veelgestelde vragen.

Download de app

Veelgestelde vragen

Technische ondersteuning

Problemen met de app kunt u 24/7 tijdens uw reservering melden via de app. Gebruik hiervoor de knop in de vorm van een koptelefoon ūüéß. Kunt u helemaal niet bij de reservering? Kies dan 085 048 5700

Als uw voertuig weggesleept moet worden kunt u 24/7 terecht bij de pechhulp van Leaseplan via 0365272727 of bij het in het voertuig aanwezige nummer. Contacteer hierna WeGo om uw boeking indien nodig aan te laten passen zodat het voertuig bezet wordt gehouden en u geen opslag betaalt voor doorijden na de reserveringsduur.

Administratieve zaken worden afgehandeld via info@rentacab.nl tijdens kantooruren.

Wanneer u uw reservering start vraagt de app eerst om een inspectie te doen. De app toont reeds gemelde schades en u kunt nieuwe foto’s toevoegen.

Schades tijdens uw reservering meldt u direct met zoveel mogelijk aanvullend bewijs (foto’s) naar info@rentacab.nl. Als iemand anders betrokken is vult u altijd een Europees Schadeformulier in samen met de tegenpartij, zodra u op een veilige plek staat.

Uw account wordt vrijgegeven als de aanmelding volledig is afgerond.

U heeft een of meer facturen niet (tijdig) betaald. Bij de factuur heeft u de betaallink gekregen. Zodra u alle facturen heeft voldaan kunt u via info@rentacab.nl verzoeken om uw account weer vrij te geven. Dit gebeurt onder kantoortijden. Voorkom dus dat u ondertussen inkomsten misloopt door uw account niet te laten blokkeren.

U kunt te allen tijde uw reservering verlengen, mits de auto niet nodig is voor een volgende reservering. Als u dit niet tijdig doet en doorrijdt na de eindtijd van uw reservering, dan kunt u niet meer afsluiten (en betaalt u een opslag). Verleng de reservering met een uur zodat u de auto alsnog kunt afsluiten.

Het is niet mogelijk om uw reservering tijdens het rijden te aan te passen. Het voertuig dient dus ingeleverd te worden voor de eindtijd van uw reservering om een extra opslag te voorkomen (‚ā¨25,- p/u, minimaal 1 kwartier na de eerste minuut). In het uiterste geval kunt u via WeGo verzoeken om de reservering te laten verlengen als dit niet conflicteert met andere boekingen.

Stuur een mail aan info@rentacab.nl met een omschrijving van het probleem en de betreffende factuur- of boekingsnummers.

 • Controleer of de versnelling op P staat
 • Houd de rem ingedrukt
 • Druk op de start/stop-knop om de auto uit te schakelen
 • Stap uit
 • Sluit de auto af via de WeGo app
 • Herhaal bovenstaande stappen indien dit niet lukt

Een Tesla die uit slaapstand moet komen reageert niet direct. We adviseren de Tesla op de volgende manier te starten (ook als u bent uitgestapt tijdens uw reservering!):

 1. Ontgrendel de Tesla via de app
 2. Wacht 20 seconden
 3. Start de auto door de rem ingedrukt te houden
 4. Wacht 20 seconden
 5. Schakel van P naar D
 6. Indien u nog niet kunt rijden, wacht nog 20 seconden en schakel weer van P naar D

U mag de instellingen van de auto’s niet aanpassen. Bepaalde instellingen zoals de wegloopvergrendeling verstoren de werking van de app. U kunt via de app de auto vergrendelen als u pauzeert.

U kunt uw reservering annuleren door een mail te sturen aan info@rentacab.nl onder vermelding van het boekingsnummer. Tot 48 uur voor de starttijd is dit kosteloos, hierbij hanteren wij het tijdstip van ontvangst van uw email.

E-Niro: in de WeGo-app vergrendelen, ontgrendelen, deur openen

Leaf: in de auto knop linksvoor met symbool van tankzuil met stekker indrukken

Model S: ga in de auto in het menu naar Laadinstellingen (symbool bliksemschicht) en kiest daar voor ontgrendelen

Mustang: druk op de knop naast de aansluiting van de stekker aan de kant van het voertuig

Aanmelden en reserveren

Bedankt voor uw interesse, u kunt hier uw aanmelding in gang zetten. U leest de vervolgstappen in de bevestigingsmail

Wij vragen bij de aanmelding om een kopie van uw rijbewijs (voor en achter) en een uittreksel van de KvK (niet ouder dan 6 maanden). Daarnaast dient u te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving voor het gebruik van taxivoertuigen. Tot slot vereisen wij een drie schadevrije jaren. U vindt alle voorwaarden in de huurovereenkomst onderaan het aanmeldformulier.

U kunt een reservering maken tot 7 etmalen vooruit. Bij vooruit reserveren weet u natuurlijk niet wat het laadniveau zal zijn op het moment van ophalen, maar u bent wel verzekerd van een voertuig (behoudens onverwachte uitval om technische redenen).

De minimale duur van een boeking is 1 uur, de maximale duur is 24 uur

Helaas is het niet mogelijk uw reservering aan te passen. U kunt wel tot 48 uur van tevoren uw reservering kosteloos annuleren (per mail). Rijdt u na de eindtijd van uw reservering door, dan wordt over die extra tijd een opslag van ‚ā¨25,- p/u gerekend. Als u dit wilt voorkomen kunt u extra speling in uw reservering meenemen (voor een veel lager tarief per uur). In het uiterste geval kunt u tijdens uw boeking de boeking door WeGo laten verlengen als dit niet conflicteert met andere boekingen.

Wij werken samen met Uber, maar u kunt onze voertuigen gebruiken met ieder vervoersbedrijf wat dit toestaat. Bij uw aanmelding verstrekken wij de nodige documenten en foto’s van onze volledige vloot voor gebruik met Uber en Bolt.

We verhuren meerdere modellen waarmee Uber Black kan worden gereden. De eisen aan het voertuig en u als chauffeur voor het gebruik van Uber Black vindt u op de website van Uber.

Alle voertuigen zijn emissieloos en bij de gemeente aangemeld voor toegang tot de schone standplaatsen. Uiteraard dient u zelf te voldoen aan de hiervoor geldende wet- en regelgeving en heeft u een keycard van de gemeente Amsterdam nodig.

Een deel van de vloot is TX-gekeurd en aangemeld voor aanvullend vervoer. Indien u voldoet aan de voorwaarden van de STC kunt u via TTO’s die hieraan meewerken een speciaal STC-paspoort aanvragen voor RentaCab (informatie bij uw TTO). In het eerste kwartaal van 2023 zullen alle voertuigen aangemeld worden voor het aanvullend vervoer.

Op dezelfde plek als waar deze is opgehaald, bij een AC-lader. De app staat niet toe dat het voertuig op een ander adres wordt ingeleverd.

Een elektrisch voertuig hoeft niet vol ingeleverd te worden, wel dient u het voertuig aan een AC-lader aan te sluiten op onze locatie. Een waterstofauto dient altijd vol ingeleverd te worden, dit gaat even snel als fossiele brandstof tanken

Uiteraard dient een voertuig altijd schoon en gebruiksklaar ingeleverd te worden. Doet u dit niet, dan kunnen gerelateerde kosten aan u worden doorberekend. Er is een wasbox en stofzuiger aanwezig op de inleverlocatie en u kunt op onze kosten gebruikmaken van de wasstraat van Bob’s Carwash (alleen de Basic optie, extra’s worden doorbelast)

Kort na het be√ęindigen van de reservering krijgt u een factuur met een betaallink. Hierna heeft u 24 uur om de factuur te voldoen voordat uw account wordt geblokkeerd. Let op: de kosten worden berekend op basis van de geboekte tijd, en niet op basis van de gereden tijd, indien het voertuig voortijdig wordt ingeleverd.

Zorg er voor dat u de reservering tijdig laat verlengen als u te laat dreigt te komen. De opslag voor het te laat afsluiten van een voertuig bedraagt ‚ā¨6,25,- per kwartier naar boven afgerond vanaf de eerste minuut na de eindtijd van uw reservering. Zo zorgen we ervoor dat u erop kunt rekenen dat het voertuig dat u heeft geboekt ook op tijd voor u klaar staat.

Waterstof

Met waterstof rijdt u in een schoon (emissievrij) voertuig, zonder dat u de laadtijd heeft van een elektrische auto. Daarnaast is een waterstoftaxi echt een primeur waarmee u zeker opvalt op de standplaats of in de bestelapps!

Dit kan o.a. op meerdere locaties vlakbij de inleverlocatie. Gebruik kaarten zoals die van h2.live om te zien welke stations operationeel zijn

Hetzelfde als bij traditioneel gas tanken. Gebruik kaarten zoals die van h2.live om te zien welke stations operationeel zijn

Een Toyota Mirai heeft een tankinhoud van ongeveer 5 kilo voor een opgegeven bereik van 450km. De actuele prijzen per kilo vindt u op de websites van aanbieders als Shell en OrangeGas, let op dat deze per tankstation sterk kunnen verschillen.

 • De auto wordt vol aangeboden en wordt ook weer vol terug verwacht. Gebruik kaarten zoals die van h2.live om te zien welke stations operationeel zijn, er zijn diverse aanbieders op korte afstand van de inleverlocatie.

Indien u afwijkt van deze verplichting zult u een factuur ontvangen voor de brandstofkosten plus een administratieve opslag van ‚ā¨10,-.

Tank de auto vol direct na het ophalen en maak een foto van de bon. Maak een melding bij info@rentacab.nl met deze foto. U ontvangt dan een creditfactuur voor de tankkosten plus een uur van uw boeking. Helaas kunnen wij geen tankbonnen van later in uw reservering in behandeling nemen.

Elektrisch

De stroom die u gebruikt tussen het moment van ophalen en inleveren wordt niet in rekening gebracht. U krijgt een laadpas van Eneco. Deze heeft u nodig om een gehuurd voertuig bij het inleveren zonder laadkosten aan te sluiten aan een AC-lader op onze locatie. De volgende huurder sluit de laadsessie weer af.

Voor laden op andere laadpalen, inclusief DC-laders (snelladers) op onze locatie, kunt u deze of een andere laadpas naar keuze gebruiken. U betaalt dan het toepasselijke tarief. U kunt voertuigen dus niet inleveren aan een DC-lader.

Kosten voor gebruik van Teslasuperchargers die op kenteken aan ons worden berekend door Tesla worden wekelijks aan huurders doorbelast met een administratieve opslag van ‚ā¨2,50 per factuur.

Nee, u hoeft het voertuig niet vol in te leveren. Het is wel heel belangrijk dat u het voertuig aan een AC-lader zet en controleert dat het voertuig echt laadt voor u de reservering afsluit. U krijgt van ons een Eneco-laadpas waarmee u zonder kosten een laadsessie kunt stoppen en starten bij een AC-lader op onze locatie.

U kunt uw reservering alleen afsluiten wanneer u het voertuig aansluit aan een AC-lader op onze locatie. Dit is gratis wanneer u onze Eneco-laadpas gebruikt. U kunt het voertuig dus niet inleveren bij een DC-lader (snellader). Deze plekken moeten vrij blijven voor huurders die willen bijladen tijdens hun reservering.

 • Tesla: als de deuren openstaan hoeft u alleen maar de klep in te drukken. Via het Teslascherm kan de laadklep ook ontgrendeld worden
 • Leaf: linksvoor naast het stuur zit een knop met een symbool van een paal en stekker.
 • Kia: Bij het ontgrendelen via de app ontgrendelt ook de laadstekker. Deze vergrendelt ook snel weer opnieuw. In dat geval volstaat het om het voertuig via de app opnieuw te vergrendelen en te ontgrendelen.

Nee, als u illegaal stroom aftapt of anderszins misbruik maakt van onze parkeer- en laadfaciliteiten zult u minimaal een boetefactuur ontvangen.

De auto’s worden aangeboden in de staat waarin ze op dat moment verkeren. Dat geldt ook voor de mate waarin de batterij is opgeladen. Het is aan u om de auto verder op te laden tot aan het niveau dat u nodig acht. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u in ieder geval voldoende range behoudt om de auto aan het einde van uw reservering weer op onze locatie in te leveren. U bent echter niet verplicht om het voertuig vol op te laden voor u het inlevert.

Als u een reservering maakt kunt u altijd zien wat het laadniveau is (in procenten). Dit geeft u de mogelijkheid om de op dat moment volste auto te kiezen. Dit is natuurlijk alleen relevant wanneer er vóór u niet een andere boeking staat.

U kunt weggesleept worden door de pechhulp van Leaseplan (0365272727) naar ofwel het dichtstbijzijnde laadstation (laden op uw kosten) of naar onze locatie. Wij brengen kosten in rekening vanwege o.a. de tijd dat het voertuig mogelijk niet verhuurbaar is. De kosten van uw verloren tijd en/of boetes voor te laat inleveren worden niet gecompenseerd. U bent er zelf voor verantwoordelijk om het voertuig tijdig voldoende op te laden. Net als met een brandstofauto kunt u beter niet proberen om onder de 50km bereik te komen.

Op onze locatie zijn snelle laders aanwezig die kunnen worden gebruik met Kia’s en Tesla’s. De Leafs kunnen bij Fastned snel geladen worden. Gebruik van de snelladers is op uw eigen kosten.

Overige vragen

Als u een verkeersboete veroorzaakt zullen wij deze aan u doorbelasten met een administratieve opslag van minimaal ‚ā¨10,-. Als u bezwaar wilt maken kunt u per mail een machtigingsformulier opvragen. De factuur voor de boete en opslag dienen in de tussentijd wel te worden voldaan. Indien de boete ongegrond wordt verklaard ontvangt u het bedrag terug nadat dit is terugbetaald aan RentaCab.

U mag de instellingen van de auto’s niet aanpassen. Bepaalde instellingen zoals de wegloopvergrendeling, toegang op afstand en sleutelloos rijden verstoren de werking van de app. U kunt alleen via onze app de auto vergrendelen als u pauzeert.

Nee, u gebruikt altijd bij aanvang van uw werktijd de ondernemerskaart van uw eigen onderneming. U rijdt dus te allen tijde onder uw eigen P-nummer. Als u wordt gecontroleerd terwijl u op het P-nummer van een ander rijdt, wordt u hier zwaar voor beboet.

Bij het uitlezen van de boordcomputer staat altijd om welke BSN het gaat. U kunt voor uw aangifte deze gegevens dus gewoon uitfilteren. U kunt immers altijd aantonen dat het om een andere persoon gaat. Rijden op andermans P-nummer is uiteraard niet toegestaan, degene die dit heeft gedaan loopt risico op aanzienlijke boetes bij controles. Helaas bieden boordcomputers niet de mogelijkheid om dit te voorkomen, gelukkig ondervindt u hier geen nadeel van.

U vindt alle beschikbare opties en bijbehorende tarieven op de voorpagina van onze website. Uitbreiding met andere typen voertuigen zoals busjes staat ook op de planning voor de langere termijn.

Nee, 100% van onze vloot is in ons eigen beheer. Zo kunnen we zelf toezien op de staat en het onderhoud van de voertuigen.

Uiteindelijk willen wij onze diensten overal waar vraag is aanbieden. Momenteel is er een ophaal- en inleverlocatie in Amsterdam, in theorie kunt u deze voertuigen natuurlijk overal gebruiken waar dit is toegestaan

WeGo Carsharing Android / iPhone. Er is ook een RentaCab-app. Hoewel deze ook van ons is wordt deze niet meer gebruikt.

Een allrisk-verzekering is inbegrepen in de huurprijs. Uw eigen risico bedraagt ‚ā¨500,-.

Het aantal inzetbare auto‚Äôs, het aantal gebruikers en de vraag vari√ęren per uur en per dag sterk. Via de app ziet u hoeveel en welke auto‚Äôs beschikbaar zijn, zodat u uw reserveringen hier omheen kunt plannen. U kunt tot 7 dagen vooruit reserveren zodat u zekerheid heeft over de komende dagen. Als u niet direct vindt wat u zoekt kunt u het ook op een later moment weer proberen. Er worden regelmatig reserveringen geannuleerd of voertuigen opnieuw ingezet na onderhoud. Tot slot blijven we onze vloot steeds verder uitbreiden.

Wij zijn op loopafstand gelegen van de metrohalte Isolatorweg, dit is 1 halte na treinstation Sloterdijk. Er is in de garage gratis parkeergelegenheid voor fietsen en scooters. U kunt ook een priv√©voertuig aanmelden voor gratis parkeren op ons eigen terrein als er plek is, het hek naast de garage en de garagedeur die leidt naar het verhoogde parkeerdek gaan hierna voor u open. Voor de deur geldt alleen doordeweeks overdag betaald parkeren, u vindt actuele informatie op de website van de gemeente. Op de plekken voor de huurauto’s gelijkvloers in de garage kunt u niet met eigen vervoer parkeren.