Lorem ipsum dolor sit amet, consectet elit,sed do eiusm por incididut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad occaecat cupidatat non proiden

Zoals met u gecommuniceerd leidt het vooruit reserveren van voertuigen tot ongemakken. Indien u vooruit reserveert kan het zijn dat het voertuig dat u heeft gereserveerd niet aanwezig is op de locatie. Bijvoorbeeld omdat de vorige gebruiker deze (nog) niet heeft teruggebracht en zijn eigen reservering niet (tijdig) heeft verlengd. Het systeem ziet het voertuig dan als beschikbaar, terwijl het voertuig in werkelijkheid nog niet terug is. Om die reden adviseren wij voortdurend om pas op locatie te kijken welk voertuig beschikbaar is en dan pas een reservering te starten. Bijkomend voordeel is dat u ook ziet of het betreffende voertuig op dat moment voldoende range heeft naar uw mening. We begrijpen dat dit wat lastiger is voor onze gebruikers die van iets verder weg komen.

  ​

Afgelopen weekend hebben we geprobeerd om het vooruit reserveren te voorkomen door een buffertijd in te stellen van 24 uur. Nadeel hiervan is dat indien iemand toch een reservering maakt (meer dan 24 uur vooruit) het systeem diezelfde periode voor aanvang van die reservering ook blokkeert. De beschikbaarheid aan voertuigen neemt daardoor onnodig af. Degenen die afgelopen weekend gebruik hebben willen maken van een RentaCab voertuig hebben dat ervaren. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

  ​

We zien ons daarom genoodzaakt om toch maar met verlengingskosten te werken om de dienstverlening voor elke gebruiker optimaal te houden. Vanaf morgen (Koningsdag) zal een toeslag gelden ter hoogte van €3,50 (ex. btw) per uur voor elk uur dat dat u een reservering niet tijdig verlengd. Dat zullen we toelichten. Stel u reserveert een voertuig van 10.00 uur tot 14.00 uur. Het voertuig komt dan in principe na 15.00 beschikbaar voor anderen (inclusief buffertijd van 1 uur). Indien u besluit door te rijden zonder te verlengen geeft dat direct een probleem voor de volgende gebruiker. Indien u tijdig verlengd (dat wil zeggen vóór 14.00 uur in dit geval) voorkomt u dat de volgende gebruiker voor niets naar de Contactweg komt. Door tijdig te verlengen voorkomt u vanaf woensdag as. dus ook de extra verlengingskosten.  

Het verlengen kan alleen per uur. De mogelijkheid tot verlengen is echter geen garantie. Als een volgende gebruiker ziet dat het voertuig beschikbaar is vanaf 15.00 uur en besluit om toch vooruit te reserveren (ondanks dat we dat niet adviseren) kan het betekenen dat verlengen niet mogelijk is. Blijft u dan doorrijden zonder verlenging dan gelden altijd verlengingskosten. Voor degene die vooraf heeft gereserveerd geldt dat het geen garantie is dat het voertuig op tijd terug is.  

We hopen dat door deze manier van werken het minder vaak voorkomt dat een voertuig beschikbaar lijkt, terwijl er in werkelijkheid nog mee gereden wordt. Het vergt van u als gebruiker wel dat u van tevoren een zo juist mogelijke inschatting maakt hoe lang u het voertuig wil gebruiken. Mocht u onverhoopt de reservering toch willen verlengen, doe dat dan tijdig. Zo helpen we elkaar om deze unieke dienst zo aangenaam mogelijk voor iedereen te houden. 

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking. 

Goed nieuws overigens! Binnenkort breiden we uit met een aantal nieuwe Kia e-Niro’s.